Monumentale boerderij

Monumentale boerderij
januari 16, 2019 Den Held Boomverzorging

Snoeien en rooien kastanjes

Na een boomveiligheidscontrole van drie paardenkastanjes voor een monumentale boerderij in Middelstum is gebleken dat er sprake is van achterstallig onderhoud. De gebreken die zijn geconstateerd waren voornamelijk doodhout en verschillende gebroken takken. Een van de drie bomen was naast het achterstallige onderhoud ook getroffen door parasitaire zwamaantasting, waardoor deze boom uiteindelijk moest worden gerooid.

Doordat de boom op een lastige locatie stond en moeilijk bereikbaar was, hebben wij deze boom klimmend afgebroken. Alle takken zijn door ons versnipperd en samen met het hout afgevoerd. De overgebleven boomstronk is vervolgens met onze stobbenfrees weg gefreesd.  De andere twee bomen zijn door ons gesnoeid en veiliggesteld op gebreken, deze kunnen er nu weer een aantal jaar tegen aan.

Het team van den Held Boomverzorging kijkt terug op een geslaagd project. Van inventarisatie en advies tot het uitvoeren van de werkzaamheden. Wij hebben dit project uitgevoerd in opdracht van de Hofenier en de Nederlandse Aardolie Maatschappij.