Bomen kappen & herplanten

Bomen kappen en herplanten Energieweg
februari 7, 2022 Den Held Boomverzorging

Kappen en herplanten in Groningen

In opdracht van Oosterhof-Holman Groen BV hebben wij voor de gemeente Groningen 20 kaprijpe populieren gerooid. Dit besluit is genomen nadat boom technisch onderzoek van een extern adviesbureau heeft geconcludeerd dat er een ernstig verhoogd risico was op tak en stambreuk.

In 2020 zijn deze bomen al eens door ons gesnoeid na stormachtig weer, dit om de veiligheid tot aan de kap te waarborgen. Nadat de benodigde vergunningen zijn in september waren verleend konden wij de werkzaamheden in november uitvoeren.

De bomen stonden tussen schuurtjes, woonboten, tuinen en andere bouwwerken, waardoor de bomen erg lastig bereikbaar waren. Middels een onze trax hoogwerker, een telescoopkraan en een mobiele kraan, waren wij in staat de bomen veilig en efficiënt in twee dagen te rooien. De weg was tijdelijk afgesloten, waarbij het verkeer werd omgeleid over het hoendiep. Hiervoor hebben wij vooraf het verkeersplan opgesteld. Tijdens de werkzaamheden zijn wij nauw betrokken gebleven met de omwonenden en hebben wij ze alle relevante informatie verschaft omtrent de planning en de werkzaamheden.

Ter compensatie van de gekapte bomen zijn er 44 nieuwe bomen terug geplant. Hierbij is er gekozen voor een gevarieerd assortiment, waaronder iepen, abelen, linde’s en eiken. De komende 3 jaar worden de bomen door ons gemonitord en voorzien van watergiften. Om dit zo efficiënt mogelijk te doen zijn er een aantal vochtsensore geplaatst om het vochtgehalte nauwlettend in de gaten te houden.

Comments (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*