Vier bomen verplaatst in Delfzijl

Vier bomen verplaatst in Delfzijl
januari 31, 2022 Den Held Boomverzorging

Bomen verplaatst in Delfzijl

Denheldboomverzorging heeft in opdracht van de gemeente Eemsdelta vier bomen verplaatst in Delfzijl. De bomen moesten wijken voor de aanstaande renovatie van het centrum. De gemeente heeft ervoor gekozen de bomen tijdelijk onder te brengen in een depot aan de kustweg. Wanneer de renovatie is afgerond krijgen ze als vanouds hun plek in het centrum weer terug.

Nadat er een werkplan, verkeersplan en planning waren opgesteld, konden de werkvoorbereidingen beginnen. De vier bomen stonden op verschillende locaties in het centrum, dit bracht een aantal logistieke uitdaging met zich mee. Zo zijn er op bepaalde plekken stalen rijplaten neergelegd om de omliggende infrastructuur te beschermen.

Bij het verplanten zelf zijn diverse verkeersmaatregelen getroffen, waarbij het transport is begeleid door beroepsverkeersregelaars.

In het tijdelijke depot zijn de bomen zowel ondergronds als bovengronds verankerd en voorzien van gietraden. De komende 3 jaar monitoren wij de bomen en worden ze wanneer nodig voorzien van water en voeding.

Interview met RTV Noord

 

Comments (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*