Bomen of bosplantsoen planten

Bomen planten

Ondanks dat wij van Denheldboomverzorging vele bomen kappen en snoeien, zijn wij ook gespecialiseerd in het planten van nieuwe bomen. Door onze jarenlange ervaring weten wij hoe en wanneer wij het beste de nieuwe bomen kunnen planten.

Heeft u vragen of wilt u een vrijblijvende offerte aanvragen? Neem dan gerust contact met ons op.

Welke soort boom?

Dat is aan u. En aan de groeiplaats die u in gedachte heeft. Elke boom prefereert weer een eigen grondsoort, bijvoorbeeld een Spar op de Groninger klei heeft weinig kans van slagen, terwijl een Es hier prima zijn gang kan gaan. Samen kijken we naar de beste boomsoort voor in uw tuin. Op www.vdberk.nl staat een ruim assortiment aan bomen met gelijk een handige omschrijving welke omstandigheden geschikt voor de boom geschikt zijn.

Wanneer kun je het beste bomen planten?

De juiste tijd voor het planten van een boom is tijdens de vegetatierust. Voor loofbomen is dat vanaf het moment dat de bomen hun blad op een natuurlijk manier hebben laten vallen, tot aan het moment dat de sapstroom in het voorjaar weer op gang komt. In een klimaat zoals wij in Nederland en België hebben kunnen bomen met kluit over het algemeen van half november tot eind april worden geplant, maar dit is sterk afhankelijk van de weersomstandigheden en van de soort boom die geplant moet worden. In het najaar is het voor de boom dus de meest geschikte tijd om te planten omdat de bodemtemperatuur dan nog relatief aantrekkelijk is, even als het vochtgehalte. Hierdoor kan de boom nog voor dat het echt koud wordt haarwortels ontwikkelen welke belangrijk zijn voor het opnemen van water en voeding in het volgende seizoen.

De bomen zijn geplant, en nu verder?

Na het planten van de bomen is het vaak noodzakelijk om de boom licht te snoeien om de verhouding tussen de wortels en de takken weer in balans te krijgen. Een net geplante boom verliest bijna altijd een deel van zijn wortels tijdens het verplaatsen van de kwekerij naar zijn definitieve standplaats.

Nazorg van nieuwe aanplant is zeer belangrijk, in de eerste jaren is het van belang om de bomen in de zomer en de lente regelmatig water te geven. En wanneer nodig de drainage en beluchtingssystemen die in het plant gat geplaatst zijn schoon te maken en door te spuiten. Wanneer de boom goed aangeslagen is kan er begonnen worden met begeleidingsnoei, zo werken we gelijk aan een boom met een goed toekomst perspectief.

Contact opnemen

    .