Boomstronk verwijderen

Stobben verwijderen

Een boomstronk/stobbe is hetgeen wat achterblijft als een boom is gekapt. Het handmatig verwijderen van deze stronk is een erg lastige klus dat erg veel tijd kost. In veel gevallen is het zelfs onmogelijk om handmatig de stobbe te verwijderen omdat de dikke wortels zich diep in de aarde hebben genesteld. Dit is vaak het geval bij middelgroot tot grote bomen. Heeft u een stobbe in uw tuin en wilt u graag afscheid nemen van dit ontsierende object? Denheldboomverzorging helpt u hier graag bij!

Diameter boomstronk opmeten

Voordat wij een offerte kunnen opstellen voor het frezen van de boomstronk is het voor ons van belang om een aantal dingen van u te weten. Het gaat hier om de:

boomstronk verwijderen

  • Hoeveelheid boomstronken
  • Locatie van de stronken
  • Breedte van de doorgang
  • De diameter van de stronken

De diameter is eenvoudig te meten met bijvoorbeeld een meetlint of een rolmaat. Bij het opnemen van de diameter is het van belang dat er wordt gemeten vanaf het laagst mogelijke punt van de stronk, zoals in de afbeelding is geïllustreerd. De doorgang naar de boomstronken zal breed genoeg moeten zijn voor de 85cm brede stobbenfrees machine.

Stobbenfrees

Boomstronken worden door ons verwijderd middels een zogeheten stobbenfrees. Dit is een krachtige machine met een zwenkarm. Aan het einde van de zwenkarm zit een freeswiel bevestigd met harde bijtels. Het freeswiel graaft zich als het ware door de stronk en de omliggende aarde heen tot een diepte van ongeveer 35 centimeter. Hierbij worden het hout en de wortels verpulverd tot kleine snippers. Vervolgens zullen deze snippertjes vanzelf in de aarde verteren. Het kan enkele weken tot maanden duren voordat alle snipper zijn verteerd, dit is afhankelijk van het type hout.

Vrijblijvende offerte aanvragen

Klik of sleep een bestand naar dit veld om te uploaden.

 

boomstronk frezen
boomstronk verwijderen

Kosten boomstronken frezen

Wilt u weten wat de kosten zijn voor het laten verwijderen van uw boomstronk(en)? Via het formulier aan de rechterzijde kunt u een vrijblijvende offerte aanvragen. Heeft u vragen over onze diensten? Neem dan gerust contact met ons op via onderstaand contactformulier.