Bomen snoeien

Bomen snoeien en onderhouden

Heeft u een of meerdere bomen die gesnoeid moeten worden? Den Held Boomverzorging helpt u graag! Of het nou gaat om één solitair staande boom, een laan bomen of een heel perceel vol fruitbomen. Wij denken graag met u mee en zorgen ervoor dat u het gewenste resultaat krijgt. Door middel van de juiste klimtechnieken of met de ondersteuning van een hoogwerker zorgen wij ervoor dat het bomen snoeien veilig en verantwoord gebeurd. En vanzelfsprekend houden wij ten alle tijden rekening met de gezondheid van uw boom.

Solitaire bomen en boomgroepen

Wanneer de boom volwassen is en de kroon zijn definitieve vorm heeft aangenomen, zal deze onderhouden moeten worden. Deze onderhoudswerkzaamheden bestaan uit:

 • Verwijderen van dood hout
 • Verwijderen van aangetaste takken
 • Uitlichten van overbelaste takken
 • Eventueel kroonverankering plaatsen om schades te voorkomen

Wij houden altijd rekening met uw wensen. Wanneer u bijvoorbeeld meer licht in de tuin wilt kunnen wij bomen uitlichten en innemen waardoor deze meer licht doorlaat. Uiteraard kunt u al uw wensen met ons bespreken, wij zorgen altijd voor een oplossing die aan uw wensen voldoet.

Stads- en laanbomen

Om jonge aangeplante bomen veilig te kunnen laten doorgroeien tot een volwassen boom dienen deze begeleid te worden. Daarnaast zullen deze laanbomen systematisch moeten worden onderhouden, dit om problemen in de toekomst te voorkomen. De bomen zullen eens in de 3 jaar gesnoeid moeten worden. Hierbij snoeien wij onder andere:

 • Te dikke takken in de tijdelijke kroon
 • Probleemtakken
 • Plakoksels
 • Dubbele toppen
 • Schuurtakken

Tevens zorgen wij ervoor dat er een taksvrije stamlengte behaald wordt.

Uiteraard houden wij ook volwassen stads- en laanbomen bij. Wij zorgen ervoor dat dood hout wordt verwijderd. Daarnaast inspecteren wij de kroon, nemen te zware of instabiele takken in en kronen wij de boom waar nodig op. Hiermee zorgen wij ervoor dat de bomen weer veilig zijn en u aan de zorgplicht voldoet. Ook het snoeiafval kunnen wij ter plekke versnipperen en voor u afvoeren.

bomen snoeien
hoge boom snoeien
boom toppen

Laat verantwoord uw bomen snoeien

Den Held Boomverzorging heeft jarenlange ervaring met het snoeien van bomen. Of het nou gaat om één boom in uw achtertuin of een groot perceel met fruitbomen. Ook voor ingrepen als kandelaberen of kroonverankering kunnen wij u van dienst zijn. Wij bieden voor iedere boom de perfecte oplossing. Neem voor meer informatie of een vrijblijvende offerte gerust contact met ons op via onderstaand contactformulier. Uiteraard kunt u ons ook bellen, wij zijn telefonisch bereikbaar op 06-48671964

  .